[ovs-discuss] Problem connecting switch to remote NOX controller

Dushyant Arora dushyant at CS.Princeton.EDU
Fri Jan 20 21:48:08 PST 2012


Hello,

I have created a bridge br0 using ovs-vsctl. Here are the details:

$ sudo ovs-vsctl show
e5d4fbba-e9dc-47e1-be63-9dbb7ddd9120
    Bridge "br0"
        Controller "tcp:xxx.xxx.7.56:6633"
        Port "br0"
            Interface "br0"
                type: internal
        Port "gre1"
            Interface "gre1"
                type: gre
                options: {remote_ip="xxx.xxx.7.80"}
        Port "gre2"
            Interface "gre2"
                type: gre
                options: {remote_ip="xxx.xxx.7.59"}

$ifconfig
br0       Link encap:Ethernet  HWaddr 
          inet addr:xxx.xxx.7.150  Bcast:xxx.xxx.7.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 
          inet addr:xxx.xxx.7.37  Bcast:xxx.xxx.7.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 
          inet addr:xxx.xxx.7.38  Bcast:xxx.xxx.7.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

I have set up a NOX controller at tcp:xxx.xxx.7.56:6633 using the command:

$ sudo ./nox_core -i ptcp:xxx.xxx.7.55:6633 pyswitch -v -v

The output of the controller shows that no switches joined it. I assumed switches are not able to connect to it. I am able to ping xxx.xxx.7.150 (the IP address of the bridge) from the controller machine. I can't figure out what is wrong. Any ideas?

Thanks,

Dushyant


More information about the discuss mailing list